Viheriäisten niittyjen tuotteet

Viheriäisten niittyjen tuotteet ovat juuri sinulle, joka arvostat suomen luonnosta löytyviä puhtaita raaka-aineita ja haluat käyttää niitä oman hyvinvointisi tueksi. Jokaisessa tuotteessa on huomioitu vastuullisuus, laadukkuus ja lempeys koko valmistusprosessin alusta loppuun saakka. Tuotteiden kerättävät raaka-aineet on kerätty itse käsin lähiseudulta, ja muut raaka-aineet ovat lähituotteita tai kotimaisia.

Tuotteissa hyödynnetyt luonnon raaka-aineet
Nokkonen
Nokkonen on yksi Suomen luonnon monipuolisimmista villiyrteistä, jota on käytetty vuosisatojen ajan esimerkiksi tekstiilikasvina ja sittemmin myös lääke,- rohto- ja ravintokasvina. Sen jokaista kasvin osaa voi hyödyntää.
Viheriäisten niittyjen tuotteissa hyödynnetyt osat ovat nokkosen lehti ja emikukinnot, eli siemenet. Nokkonen sisältää paljon hyvinvointia tukevia ominaisuuksia, kuten A-,B-,C,-E ja K- vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä antioksidantteja.

Maitohorsma

Maitohorsma on Suomessa yleisesti tunnettu kasvi ja yksi parhaista yrttijuomien raaka-aineista. Maitohorsman versoja on käytetty ravinnoksi eri kansojen joukossa. Muita perinteisesti käytettyjä osia ovat lehdet ja kukat. Siitä on saatu myös kuituja esim. mattoihin ja vaatteisiin. Maitohorsmaa on hyödynnetty kansanlääkinnässä useisiin eri vaivoihini.
Viheriäisten niittyjen viherrouheessa hyödynnetään maitohorsman lehdet, jotka ovat hyvin ravinnerikkaita ja siksi loistava raaka-aine. Maitohorsma sisältää mm. B- ja C-vitamiineja, sekä runsaasti kivennäis- ja hivenaineita.
Kuusi
Tärkeimmät kuusesta luonnontuotteisiin saatavat raaka-aineet ovat kuusenkerkät ja -pihka, joita myös Viheriäiset niityt hyödyntävät. Kuusta on hyödynnetty monipuolisesti jo vuosituhansien ajan. Sitä on käytetty lääkinnässä esimerkiksi rohtoihin, öljyihin, palsameihin ja uutteisiin. Kuusenkerkkäteellä ja siirapilla on hoidettu vilustumista ja keuhkotauteja, ja kerkkiä on popsittu myös ihan pelkiltään.
Kuusenkerkät ovat kuusen vuosikasvaimia, jotka otetaan talteen pehmeinä ja vaaleanvihreinä. Kuusenkerkät sisältävät runsaasti A- ja C-vitamiinia, kivennäisaineita sekä haihtuvia öljyjä. Kuusenkerkät ovat ominaisuuksiltaan antioksidatiivisia.*
*Antioksidatiivinen yhdiste estää muiden yhdisteiden hapettumista ja sen aiheuttamia haitallisia kemiallisia reaktioita elimistössä
.jpeg)
Kuusen pihka

Kuusen pihkaa on hyödynnetty satoja vuosia hankalasti paranevien haavojen, palovammojen, paiseiden ja ihohalkeamien hoidossa. Suomessa kuusen pihkaa on käytetty laastareina lievittämään esimerkiksi reumatismisia oireita. Pihkaa on myös pureskeltu purukumina, ja Lapissa sitä on jopa syöty hengitystievaivoihin.
Pihka on hartsien ja eteeristen öljyjen seos, jota havupuut erittävät puun pinnan vaurioiduttua. Kuusen pinnan vaurioituessa puu alkaa tuottaa pihkaa suojautuakseen taudeilta ja tuholaisilta. Kuusen pihka on tutkitusti antimikrobinen.* Kuusen pihkasta valmistetaan muun muassa erilaisia voiteita. Pihkan sisältää hartsia, joten pihkavoide ei sovellu hartsiallergiselle.
*Antimikrobinen= Mikrobeja tuhoava tai vähentävä